Dag 14: Uitzichtpunten sparen (Peneda-Gerês, 24 mei)

Na de wandeling van gisteren, doen we het vandaag een beetje rustiger aan. Maar we willen natuurlijk wél nog wat van dit prachtige park zien. Het is vandaag 26 graden en dat is voor ons sowieso echt te warm voor nog een wandeling ofzo, dus we gaan lekker uitzichtpunten sparen. Daar zijn er hier genoeg van.

Maar eerst moet er weer een ‘moetje’: 35 minuten rijden om te tanken…. Er blijken hier binnen het park geen benzinepompen te zijn. En dat had niemand ons even verteld. De dichtstbijzijnde is in Spanje, maar wij mogen met de huurauto de grens niet over (als we het wel doen kost het 80 euro…beetje dure benzine).

Nou is dit moetje eigenlijk ook helemaal niet zo erg, want je rijdt hier gewoon over hele mooie wegen. En het is wel zo fijn om met een gerust hart de rest van de dag nog even op pad te kunnen.

Na de auto weer volgegooid te hebben, gaan we terug richting het nationale park. Onze eerste stop is een uitzichtpunt met een schommel erop! Hoe cool is dat. Jammer wel dat de schommel te laag hangt om echt lekker te kunnen schommelen, maar ik kan nu wel zeggen dat ik geschommeld heb boven op een berg.

Hierna weet ik niet meer precies in welke volgorde we de dingen gedaan hebben, maar we hebben in ieder geval tientallen koeien ontweken, wilde paarden gezien, prachtige uitzichten bewonderd en nog ergens een megalithische grafheuvel bekeken. En een ijsje gekocht bij een caféding midden in de middle of niks vol locals. Bijzondere plek.

Na al die moois rijden we rond half vier weer lekker terug naar ons huisje om daar in de tuin met een kaasplankje neer te ploffen. Het is tenslotte ook onze vrijdag. Later gooien we wat aardappels in de oven, wat vlees op de bbq en wat sla in een pan (er is geen kom…). We kunnen heerlijk buiten eten, met op de achtergrond het gerinkel van de bellen van de koeien die huiswaarts keren.

Morgen alweer tijd om dit paradijs te verlaten. Ik zou hier best nog heel veel langer vakantie kunnen en willen vieren. Kan het echt aanraden, het is hier helemaal niet zo druk bezocht maar dat is echt onterecht. Je kunt hier eindeloos mooie wandelingen maken, door dorpjes die je terugbrengen naar vroegere tijden struinen en langs de mooiste wegen rijden. Heel blij dat we hierheen gegaan zijn!