Dag 12: Flaneren op de pier (Llandudno, donderdag 22 juni)

Vandaag is onze laatste volle dag in Wales. Ik wilde eigenlijk graag nog op pad naar het eiland Angelesy, maar nadat we gisteren al zoveel hebben gereden en met een lange rijdag in het vooruitzicht voor morgen, blijven we iets dichter bij huis. We besluiten Llandudno te bezoeken, een badplaats op een half uurtje rijden. Hier zijn o.a. eeuwenoude mijnen te bezoeken, kun je met een cable car en met net zo’n trammetje als in San Franscisco en uiteraard aan het strand liggen. Maar, dit doen we uiteindelijk allemaal niet.  

We beginnen de dag in een Happy Place voor Remco: de Penderyn Distillery, waar na wat wikken en wegen een mooie fles whisky in onze kofferbak verdwijnt tezamen met weer enkele miniaturen gin.  

Als we vervolgens kijken waar we kunnen parkeren in de stad, ontdekt Remco dat je niet per se met de tram of cable car omhoog hoeft, maar dat je ook met de auto kunt. Je rijdt dan de Marine Drive waar je 4,50 tol voor moet betalen. Best veel, maar de cable car kost 13 pond per persoon. En met zo’n rondrit kun je stoppen waar je wilt. Het blijkt een goede zet, want het is waanzinnig mooi. En heel rustig, dus je kunt prima je auto gewoon even aan de kant gooien.  

We rijden uiteindelijk niet door naar de mijnen, want we hebben besloten die niet te willen bezoeken. In de reviews geven mensen aan dat het erg krap en smal is beneden en dat klinkt erg onprettig. In plaats daarvan eten we bij het cafeetje langs de route “Rest & Be Thankfull” een heerlijk stuk citroentaart met een matige smoothie erbij voor het nodige vocht.  

Het laatste stukje van de Marine Drive gaat een beetje als een nachtkaars uit en al gauw staan we weer beneden. Met wat moeite parkeren we onze auto langs de promenade en slenteren wat door Llandudno heen. Het is een alleraardigst plaatsje, maar wel erg toeristisch uiteraard. De pier is ook hier ontzettend vergane glorie en staat helemaal vol met winkeltjes met toeristentroep.  

We ontdekken nog een leuk hotel voor Max, Ambassor Hotel. De naam is alvast goed tenslotte, het gebouw heeft alleen wel enorm veel liefde nodig, want het staat helemaal weg te rotten.  

Inmiddels begint het aardig dicht te trekken en wordt het erg fris aan zee. We maken nog een vrolijk filmpje om Maren te feliciteren met haar 7e verjaardag en gaan dan terug naar de auto. In Rhuddlan is het wél nog zonnig en daar staat een heerlijke tuin voor ons. We sjezen nog ergens een Tesco door voor een paar diepvriespizza’s en rijden dan, zoveel mogelijk direct langs de kust, terug naar onze cottage in Rhuddlan. Daar is het inderdaad nog heerlijk weer! Kussens de tuin in en lekker met een pizzaatje in de tuin relaxen. Als het wat frisser wordt ruim ik alle schone was weer in de koffer en kijken we nog een aflevering Hinterland. Het is eigenlijk een gekke serie om nu te kijken, want het regent er echt de hele tijd. Bij ons niet bepaald.  

Morgen overigens wel, maar dan zitten we in de auto op weg naar The Cotswolds, dus dat is niet zo erg.