Dag 9: Hinterland (Carmarthen – Rhuddlan, maandag 19 juni)

Vandaag verlaten we Carmarthen en onze Airbnb daar. En daar treur ik geen minuut om, dit was echt geen goede keuze. Achteraf hadden we ook beter voor een verblijfplaats aan de kust kunnen kiezen, maar we hadden oorspronkelijk nog plannen om ook naar de Brecon Beacons te gaan. Dat hebben we uiteindelijk helemaal niet meer gedaan, want de kust trok ons veel meer. Nou ja, we hebben wel prachtige dagen gehad gelukkig.  

We hoeven ons niet te haasten want er is geen wisseling vandaag en hoewel ik liever zo snel mogelijk weg ben, nemen we toch even de tijd voor ontbijt, netjes opruimen enzovoort. Het huis is waarschijnlijk schoner dan toen we het vonden als we tegen half elf de deur achter ons dicht trekken. Doei, tot nooit meer ziens.  

We moet een aardig eind rijden vandaag, maar de route van vandaag zal geen straf zijn. We rijden stukken langs de kust en een groot stuk door Snowdonia National Park. We twijfelen nog of we nog een stop gaan maken bij Harlech Castle. Onze eerste stop is echter geen kasteel of national park, maar het plaatsje Aberystwyth. Wij kennen dit vooral omdat de serie Hinterland, waar we erg van hebben genoten, hier is opgenomen, maar het schijnt ook echt een leuk plaatsje te zijn (spoiler: is zo!) 

Nadat we ons gisteren veel te warm aangekleed hadden, zijn we vanmorgen vrolijk in korte broeken de deur uitgestapt. Onderweg vielen er al wat buien op ons hoofd en als we uitstappen aan de boulevard in Aberystwyth (tegenover het politiebureau uit Hinterland) hangen er grote donkere dreigende wolken boven de pier. Ongeveer op het moment dat Remco zegt dat we snel gaan lopen naar het restaurantje wat we op het oog hebben, gaan de hemelsluizen open. We hebben regenjacks aan, maar het is KOUD! En het regent echt heel hard en de auto staat ongeveer naast ons. We stappen dus snel maar weer in.  

Verderop op de boulevard, dichter bij het restaurantje, zijn parkeerplekken waar je maar maximaal een uur mag staan. We besluiten daarheen te gaan, te gaan lunchen en dan verder te kijken wat we doen. Helaas blijkt de Spaanse delicatessenwinkel annex tapasbar al vol en gaat deze lunch aan onze neus voorbij. Het regent nog steeds hard, dus we kiezen dan maar voor de dichtstbijzijnde chippy. Niet de beste keuze, maar goed, we kunnen er weer even tegen. En als we weer buiten aankomen, is de zon weer gaan schijnen! Even verderop zit een goede ijswinkel en aangezien de zon weer schijnt is het een prima moment voor een ijsje. Dat ijsje is een stuk beter dan de fish & chips!  

Met onze ijsjes slenteren we nog een heel stuk door de straten. Wat is het hier leuk!  Echt genieten dit. We blijven veel langer dan we dachten en dat uur parkeertijd is al lang en breed voorbij. Geen boete gelukkig, we vragen ons sowieso al af hoe ze het überhaupt controleren, want je hoeft niet te betalen ofzo.  

Omdat het al best laat is voor we Aberystwyth verlaten, besluiten we het kasteel te skippen en gewoon door te rijden. De route is echt prachtig en we komen ook weer door allerlei leuke plaatsjes. Fijn! Er zijn helaas weinig viewpoints, dus stoppen zit er niet meer echt in. Ook wel goed, want we komen slechts 20 minuten voor sluitingstijd bij de farmshop die we vandaag willen bezoeken. We kopen er ingrediënten voor een avondmaal, de lekkerste sapjes en nog wat dingen en gaan dan verder op pad naar onze nieuwe Airbnb in Rhuddlan.  

En dat is echt een verademing na de afgelopen dagen. Mooi, fris, modern, schoon! En met fantastisch uitzicht op een kasteel. Want slapen in een kasteel is onwijs duur en uitzicht op een kasteel is eigenlijk veel beter.  

We blijven hier 4 nachten en gaan daar vast enorm van genieten. Ik maak smashed potatoes, groene asperges, sla en een hamburgertje voor het avondeten en daarna ploffen we tevreden op de bank. Hopelijk wordt het komende dagen nog mooi weer, er is namelijk ook een fantastische tuin bij ons huisje. Met een vuurpot en BBQ!