Dag 3: Sunday in Brooklyn

Na een nacht zonder brandalarmen worden we gewekt door een prachtige zonsopkomst. De sneeuw is er weer vandoor en het belooft een prachtige heldere en zonnige dag te worden. Ik heb gereserveerd bij een hip tentje in Brooklyn waar we gaan ontbijten: Sunday in Brooklyn. Wel zo toepasselijk. We konden alleen nog maar reserveren voor de eerste shift om half tien, dus we gaan alweer op tijd de deur uit. Heel warm aangekleed want buiten is het koud. We beginnen de dag met -4 en komen in de loop van de dag maar net boven het vriespunt uit. De gevoelstemperatuur ligt rond de -8. Brrrr!

Sunday in Brooklyn ligt in de wijk Williamsburg, hipster central zo ongeveer. Wij vonden het er de vorige keer echt heel leuk en hebben zin om daar weer een poosje rond te slenteren. We zoeven met de metro over de Williamsburgbrug en wandelen een kwartiertje richting het restaurantje. De lucht is echt knalblauw! Heerlijk!

Ook heerlijk is ons ontbijtje. Goede koffie, mega fluffy pancakes met een soort homemade Nutella voor Remco en een fenomenaal broodje zalm voor mij. Wel allemaal weer behoorlijk belachelijk geprijsd, daar moet je echt niet te veel over nadenken (of eigenlijk wel, als je nog een beetje grip op je uitgaven wilt houden).

Na ons ontbijtje zigzaggen we wat door de straten van Williamsburg. Lekker winkeltjes kijken, mensen kijken. Vrij vlot is het ook alweer tijd voor een plas/opwarm/koffiepauze dus we duiken een random hippe koffietent in. Schoon toilet, heeeerlijke koffie, warm. En een beroemdheid naast ons! Tenminste, we herkennen de beste man allebei afzonderlijk als zodanig, maar ik heb geen flauw idee wie het is. Ik ben echt zo slecht in bekende mensen herkennen. Remco denkt dat het Rufus Sewell is, maar die woont niet in New York. Kan hij alsnog wel hier zijn voor werk ofzo natuurlijk… we’ll never know. Toch leuk!

We slenteren verder, zoeken nog even een werk op van één van mijn favoriete streetart artiesten ROA en hebben dan wel zin in meer streetart. We nemen de metro naar Bushwick, een ander deel van Brooklyn. Bushwick staat bekend om de steetart van het Bushwick Collective en zes jaar geleden hebben we er onze ogen uitgekeken. Zoveel waanzinnig mooi werk. Helaas geldt hier dat vroeger alles beter was. Bushwick is behoorlijk upcoming en dat vertaalt zich in allerlei leuke tentjes, maar ook in nieuwbouw en héél veel minder streetart. Het is er nog wel, maar er wordt enorm over alles heen getagd en écht heel gave werken zien we niet meer. Ik herken ook bijna geen van de artiesten meer, terwijl er voorheen echt veel werk van bekende kunstenaars te vinden was. Jammer!

We springen dus maar weer in de metro (die kaart halen we er wel uit zo!) richting Manhattan. Op Union Square stappen we uit om te bedenken wat we zullen doen. Stukje wandelen maar weer gewoon. Dat stukje wordt een ruime 3 kilometer, helemaal terug naar ons hotel. We wandelen door Washington Square Park, waar het gezellig druk is en door SoHo wat echt een prachtige wijk is. Hier krijgen we niet heel veel van mee, omdat Remco inmiddels heel nodig moet plassen, maar lekker eigenwijs nergens naar binnen gaat. Tegen de tijd dat we bij ons hotel zijn, hangt mijn tong op m’n knieën en heb ik geen voeten meer over. Beeeeetje veel gelopen vandaag.

Het begint inmiddels ook weer licht te sneeuwen en zo aan het eind van de middag dropt de temperatuur ook weer flink. Tijd om op te warmen. Onze gezichten gloeien helemaal van de kou en we blijken beiden ook een beetje verbrand. Tricky toch, zo’n winterzonnetje.

Ook vanavond is er geen puf meer om nog op pad te gaan. Stel ouwe lullen zijn we. Er mag weer een bezorger van Uber Eats onze kant op komen, dit keer met heerlijk Mexicaans. What a time to be alive, het is echt wel relaxed om gewoon alle restaurants naar je toe te kunnen laten komen.

Na een wijziging in de plannen van morgen, het Natural History Museum waar we eigenlijk heen wilden blijkt gesloten, vallen opnieuw mijn ogen vroeg dicht. Ik red het dit keer tot half tien geloof ik…

Morgen gaan we SoHo nog maar eens doorwandelen. Maar nu in een tempo waarop we wat meer zien. Ook The Highline willen we met een bezoekje gaan vereren. Remco is daar nog niet geweest en ik vond het de vorige keer heel tof. Jammer natuurlijk dat er nog niks groen is, maar ach. Qua weer krijgen we er een dikke tien graden bij, lekker!

Michella

4 Comments

"tante" Mona

Hola Michella, Wat vind ik het toch heerlijk om jullie reisverhalen te lezen. Jouw schrijftrend is prachtig. Waard om gedrukt te worden! Veel liefs en plezier nog!

Reply
Sophie

Toffe dag! Lekker niet standaard New York. I love it.

Reply
Michella

Wij houden van niet zo standaard. Ik vind het zo jammer, dat mensen zo vaak alleen zo’n verplicht rondje bezienswaardigheden doen! Wij doen er ook wel een paar natuurlijk, maar niet zo veel. En over niet standaard gesproken, dinsdag wordt héél bijzonder! (Tenminste, dat verwacht ik)

Reply
Betty

Zo leuk om weer mee te kunnen genieten van jullie avonturen. En mochten we een keer in New York belanden, gebruik ik jouw verslag als leidraad

Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.