Dag 16: Fort William (09/10/21)

Hoeveel ik ook houd van B&B’s met hun bijzondere eigenaren en ontbijtjes, gewoon lekker je eigen gang kunnen gaan is ook echt heel erg fijn. En zelf een lekker ontbijtje maken kunnen we natuurlijk ook best.

We doen rustig aan, liggen wat langer in bed en na het ontbijt lezen we nog wat op de overheerlijke bank in de woonkamer. Buiten regent het. Mijn zingen heeft de juiste goden nog niet bereikt, hoewel het weerbericht aangeeft dat het later op gaat klaren.

Voor vandaag had ik eigenlijk een wandeling uitgezocht naar een waterval, maar die wordt afgeraden met nat weer omdat je best wat over stenen moet klauteren en langs een afgrond loopt.

In plaats daarvan besluiten we dan de scenic route door Glen Coe te rijden.
We volgen hiervoor de A82, die ons inderdaad door prachtige uitzichten voert, maar wat ook de hoofdweg door het gebied is. Geen snelweg, maar wel een druk gebruikte weg met verkeer aan twee kanten. En barstensvol campers en caravans. Bij één van de viewpoints moeten we zelfs wachten op een parkeerplek, want de parkeerplaats is vol. Doen we niet, want ik weiger te gaan wachten om natuur te bekijken.

Op een gegeven moment rijden we zelfs bijna een groepje mensen aan die óp de weg (nauwelijks in de berm) vanaf een parkeerplaatsje ergens heen lopen. Levensgevaarlijk want als er een tegenligger aan was gekomen hadden we niet uit kunnen wijken.

Dit is wel een beetje waarom ik twijfelde over Fort William/Glen Coe. Het is denk ik wel echt de populairste omgeving van Schotland. En het is echt wel prachtig mooi, maar meh zo druk! Beetje spijt dat we niet zijn gaan wandelen, want dan ben je dit soort taferelen vaak wel snel kwijt.

Maar het regent echt te hard voor een leuke wandeling, zo heel erg van wandelen houden we nou ook weer niet. We zijn ook niet supergoed voorbereid op dit gebied, we zijn er maar even.

Op een gegeven moment zijn we een one track road door Glen Etive ingedraaid. Daar is het heerlijk rustig, met name omdat de weg op een gegeven moment doodloopt. Dat blijkt pas na een uur zo te zijn, dus we zijn er wel een poosje zoet mee. Prachtige omgeving weer, maar helaas is het alleen maar harder gaan regenen en zien we er niet zo heel veel van. De beloofde opklaringen blijven vooralsnog uit.

We rijden een deel van de terugweg over een ander klein weggetje. Wat is dat toch meteen een stuk leuker! Hierna zoeken we een supermarkt op waar we een paar boodschapjes doen om het restje saus van gisteren iets meer dan een restje te maken. We hebben besloten lekker naar ons appartement terug te gaan en daar een boekje te gaan lezen, muziekje aan, chippies erbij.

Zodra we daar zijn, het is inmiddels een uur of vier, gaat de zon keihard schijnen! We overwegen heel even om dan toch nog ergens een stukje te gaan wandelen, maar de bank roept harder. Morgen weer een dag! We verlaten dan dit appartement alweer en gaan via Oban naar Isle of Mull. Hier blijven we vijf nachten.