Dag 16: Cottonwood

Gisteravond hebben we, na een laatste check van het weerbericht, definitief besloten niet naar Lassen te gaan en er een rustdagje van te maken. Dit bleek een goede inschatting, want vanmorgen las ik dit bericht op Twitter.

De weg is een paar uur later wel weer opengegaan, maar als we volgens plan op tijd waren vertrokken, hadden we voor een dichte weg gestaan. De Park Highway is de enige weg door het park heen. En er is 3 inch verse sneeuw gevallen! Het klimaat is hier echt zo raar! Bij ons huisje is het dus echt prachtig weer, zoals beloofd.

Remco heeft in San Francisco een nieuw boek gekocht en raakte daar gisteravond zo in verdiept dat hij om 1.45 nog aan het lezen was. Ook in dat opzicht is het maar goed dat we geen grootste plannen hebben voor vandaag.

We starten heerlijk rustig op met een kopje koffie. Nemen daarna alle tijd voor het douchen en aankleden. We hebben gisteren kant-en-klare fluffy pancakemix gekocht, waar alleen water bij hoeft. Remco is vandaag hoofd Pancakes en ik installeer me in de tuin. Wat is dit fijn! Hoewel we echt graag een dag in Lassen wilden (we hebben er tenslotte een stuk route voor omgegooid) is zo’n dagje niksen op een plek als dit écht helemaal niet erg!

Omdat we vinden dat we nog wel iets van de omgeving moeten zien, rijden we in het begin van de middag richting Shasta Lake en de Shasta Dam. Deze dam is  niet zo indrukwekkend als de Hoover Dam, maar het is er wel een stuk rustiger! En minder warm ook trouwens, dus we maken nu wél een wandeling over de dam. Het uitzicht is er geweldig mooi! Shasta Lake blijkt heel groot te zijn, dus een rondje rijden om het meer is niet echt een optie. Die route zou iets van 360 mijl zijn!

We genieten dus gewoon lekker van het uitzicht, van het indrukwekkende bouwwerk van de dam, van de squirrels en van de zon. Er staan bordjes om ons te waarschuwen voor ratelslangen, maar ondanks nauwkeurig speuren zien we ze niet. Onze verzameling wildlife blijft nog steeds wat beperkt. Wel zien we overal heel veel (roof)vogels vliegen, maar het blijft lastig om die te identificeren.

Het bezoekje aan de dam vinden we wel weer genoeg cultureel verantwoords qua activiteiten vandaag en dus rijden we door naar de Walmart in Anderson voor boodschappen. Inmiddels beginnen de Walmarts al routine te worden en vrij snel rapen we bij elkaar wat we willen hebben. Vanavond blijft het droog, dus de BBQ moet aan! Helaas is het wel een gasgeval, maar goed, het gaat ook een beetje om het idee soms. Lekker buiten eten en koken is sowieso leuk.

We scoren garnalenspiesjes, wat paprika’s en zoete aardappels, plus weer een aanvulling op ons proviand voor onderweg en gaan dan op schoenenjacht voor Hetty. Die vinden we in de goede maat, dus die kunnen ook van de lijst, evenals nieuwe slippers voor Remco. Productief uurtje Walmart!

Dan is het hoog tijd om terug te gaan naar het huisje voor nog wat laatste uurtjes in de tuin. We maken nog een praatje met koe Bella, krijgen bezoek van beide hondjes en later ook nog van één van de katten des huizes. Maf beest is dat! Super aanhalig en heel bijdehand. Ze komt pontificaal op tafel liggen en als je te snel stopt met aaien grijpt ze je hand vast. De rest van de avond blijft ze ook de hele tijd bij ons rondhangen. Op de BBQ (nadat we klaar zijn natuurlijk en de BBQ afgekoeld is), rennend over de pergola en slapend op een stukje keukenpapier op de tafel. Als Remco de auto open doet, springt ze er zelfs in en gaat prinsheerlijk op de achterbank liggen. De kat heet overigens gewoon Cat. Het is al hun zoveelste kat (buitenkatten, dus dat krijgt maar nestjes) en ze waren geloof ik een beetje door de namen heen.

Na het eten mag Remco de pyromaan uithangen een een kampvuurtje aansteken. Er liggen jumbo marshmallows in de keuken, dus we kunnen heerlijk cliché marshmallows boven het vuur maken. Of s’mores, want er zijn ook  crackers en repen chocolade.  Dit is echt zo’n goede AirBNB! Marlene, de gastvrouw, is ook echt heel erg bezig met het gezellig maken. Ze zijn pas een paar maanden geleden open gegaan en voegen elke keer meer dingen toe. Kleine smet op al dat moois: de loungebank blijkt wat gebrekkig in elkaar te zitten en als we lekker bij ons kampvuurtje zitten eindigt Remco dus bijna op de grond! Oeps!

Onze plannen van vandaag pakten misschien wel heel anders uit, maar we hebben echt een superrrrfijne dag gehad. En eigenlijk was een dagje rust tussendoor helemaal niet zo slecht. Ik merk dat ik nu weer veel meer zin heb om er morgen weer op uit te gaan. Niet dat ik er géén zin meer in had hoor, want het is zo gaaf allemaal! Maar gewoon weer nét een beetje frisser en fruitiger 🙂

We doen morgen dus een kleine herkansing Lassen, rijden daarna langs wat watervallen en hebben wellicht nog tijd voor lavagrotten of een wildlife refuge. Veel opties dus! Plaats van bestemming: Klamath Falls, waar we ook weer in een AirBNB slapen.