Dag 15: San Francisco – Cottonwood

Vandaag is eigenlijk vooral een reisdag. We moeten vanaf San Francisco een stukje verder naar het noorden om terecht te komen in de buurt van de volgende bezienswaardigheden die we willen bekijken. De komende twee nachten slapen we in een AirBNB in Cottonwood, een gehucht tussen Red Bluff en Redding in,. De bedoeling is om van daaruit naar Lassen Volcanic National Park te gaan.

Omdat het best wel weer een eindje tuffen is, gaat vandaag de wekker weer op tijd. We rapen al onze zooi weer bij elkaar, die zich in drie dagen over heel de kamer heeft verspreid, en gaan dan eens kijken hoe het met onze George is. Gelukkig staat hij nog veilig en wel in de garage. We hebben hem wel een beetje gemist!

Na het achterlaten van een klein vermogen aan parkeergeld (dat krijg je als je liever een 4-sterrenhotel wilt dan een Motor Inn met gratis parkeren) rijden we richting de Golden Gate Bridge. Dit icoon mag toch niet ontbreken bij een bezoekje aan San Francisco. Overigens is dit voor veel mensen wel het geval, omdat hij heel vaak dagenlang verdwijnt in de mist. Maar wij hebben geluk, we hebben de brug al vanaf een afstandje meermaals gezien en  ook vanochtend is het stralend blauw weer.

We rijden eerst zelf over de brug naar de overkant en stoppen dan bij een viewpoint. Beetje teleurstellende plek, want je ziet er eigenlijk niet zoveel van de brug zelf. Gelukkig heb ik ergens de tip gekregen om in de buurt van de yacht club te gaan kijken, beneden. We gaan het proberen, geen idee of je daar gewoon terecht kan komen. Het blijkt makkelijker dan gedacht, er is gewoon een parkeerplaats voor een andere bezienswaardigheid en we hebben fantastisch uitzicht op de Golden Gate en de skyline van San Francisco.

We ontbijten in Sausalito bij Fred’s Coffee, waar ze fantastische bacon hebben, geweldige broodjes zalm, avocado en gepocheerd ei maken, maar de smerigste cappuccino ooit serveren.

Hierna rijden we richting Sonoma en Nappa Valley, de wijngebieden van California. We rijden een prachtige route langs wijnvelden, velden vol olijfbomen en verbazen ons soms enorm over hoe over the top de gebouwen van de wineries zijn. We stoppen bij de winery V. Sattui, waar een delicatessenwinkel bij is. De wijn is niet zo heel erg aan ons besteed, vooral ook omdat de flesjes nogal prijzig zijn, maar het eten daarentegen! We kopen wat lekkere salades, een geroosterde bol knoflook, gevulde wijnbladeren en een heerlijk vers olijvenbrood.

Aan de overkant zit nog een veel grotere delicatessenzaak (niet behorend bij een Winery) en daar scoren we zowaar Omnom Chocolade met lakkris! Deze IJslandse repen met drop zijn vaak lastig te krijgen en zijn altijd zo op als één van onze vaste chocoleveranciers ze heeft. Blij mee dus! We kopen de hele voorraad van twee repen op.

Lunchen doen we weer in een State Park. Kost ons weer 8 dollar entree, maar we vinden daar wel weer een hele fijne picnic area. Je kunt er ook allerlei trails lopen en er is zelfs een klein zwembad. Best een fijne plek om langer te blijven, maar we moeten door!

De rest van de rit is niet zo heel boeiend. We rijden een groot deel snelweg zodat we een beetje kilometers kunnen maken. We hebben aangegeven ergens tussen 17 en 18 uur aan te komen bij ons huisje én er staat vanavond nog een moetje op het programma: de was.

Als we bij de cottage aankomen worden we vrijwel direct begroet door een hysterische husky. De hond is echt helemaal door het dolle heen en rent als een speer door de tuin heen. Ze is in de vijver gesprongen en heel smerig, dus we moeten oppassen niet vies te worden. Onze gastvrouw blijft zich maar verontschuldigen, maar wij vinden het alleen maar leuk. Ons huisje is geweldig en het is heerlijk om weer eens een keuken, bank en aparte slaapkamer te hebben. En dan “onze” tuin! We hebben een loungebank, comfortabele stoelen met tafel en parasol, een barbecue, een hangmat, stoelen in de schaduw onder een treurwilg én een vuurplaats. Dat wordt fikkie stoken!

Na een beetje gesetteld te zijn en een ijsje te hebben gegeten uit de voorraad in de vriezer (er staat van alles aan maaltijden, drankjes en snacks in de keuken), gaan we op pad naar de wasserij. Daar winnen we de jackpot in kwartjes bij de wisselautomaat, omdat we alleen een briefje van 20 dollar hebben en er geen personeel aanwezig is.

Onze was gaat in een machine en ondertussen doen wij nog even wat boodschappen. Buiten is het warm en voor het eerst ook plakkerig en benauwd. Gelukkig doen die wasserijwasjes er altijd maar een half uurtje over en ook de drogers blijken hier lekker snel. Met een uurtje zijn alle kleren schoon (soort van) en droog. Ondertussen heeft iemand de hemelsluizen opengetrokken. Wat een water! Dat wordt vanavond geen fikkie stoken of buiten eten. Balen!

De worstjes voor de BBQ gaan maar in de pan en we eten ons avondeten binnen op. Smaakt overigens nog steeds prima, de salades van de winery zijn heel erg lekker!

Na de regen worden we getrakteerd op een hele bizarre zonsondergang, inclusief regenboog. Alles is roze! Helaas weinig uitzicht hier, maar we genieten er wel even heel erg van. Mooooooi!

Ondertussen vallen onze plannen voor morgen ook in wat water (en kou!). Voor Lassen voorspellen ze 9 (!) graden en 90% kans op neerslag en onweer. Dat is geen weer om op een vulkaan te gaan hiken. Vooral niet omdat het in Cottonwood 29 (!) graden en zonnig wordt. De afstand tussen Lassen en Cottonwood? Een uur.

Ons nieuwe plan is om morgen lekker rustig op te starten, pannenkoeken te eten in de zon, een beetje de directe omgeving te verkennen (er zijn meren en bergen) en te genieten van onze tuin. We kunnen dan eventueel overmorgen nog naar Lassen te gaan. De geplande hike naar de Cinder Cone gaat dan niet lukken, maar hopelijk kunnen we nog wel wat andere toffe dingen bekijken in het park. Heel jammer, maar het is de eerste keer dat we slecht weer hebben, dus we klagen niet. Zeker niet omdat we het slechte weer zelfs gewoon kunnen vermijden. Genoeg ander moois en fijns te doen!