De route is definitief!

Terwijl het er buiten uitziet als herfst en ik me het liefst in een dikke warme deken wikkel, shoppen wij voor korte broeken, sandalen en zonnebrandcrème. Want één ding is zeker: zon gaan we krijgen deze vakantie! In ieder geval tijdens het eerste deel van onze route.

De route, ja! Die is eindelijk echt definitief klaar! Afgelopen week hebben we, na maanden twijfelen, toch nog een deel omgegooid. Twee lange rijdagen langs de kust en door de bergen hebben we ingewisseld voor een kortere reisdag door Napa Valley (wijn- en food heaven!) en meer tijd voor Lassen Volcanic National Park. Daar hebben we nu een volledige dag voor en als we willen zelfs nog een deel van de volgende dag. Het is een beetje een risico, want er kan in die periode nog wel veel gesloten zijn door sneeuw, maar we willen er zó graag heen! Onder andere om een poging te doen de cinder cone trail te lopen. En tijdens het aanpassen van de overnachtingen, stuitte ik op een geweldige Airbnb! Zelfs al wordt Lassen niks, dan weet ik zeker dat we er heerlijke dagen gaan hebben. Plus dat een beetje extra rust in de route geen kwaad kon. We zullen alsnog minimaal 5000 (!) kilometer gaan rijden.

De route bestaat nu eigenlijk uit drie delen. Om te beginnen duiken we in het natuur- en toeristengeweld van het zuidwesten en bezoeken we rode rotsen, woestijnen en bergen. Daarna trekken we via San Francisco richting rustigere oorden en komen we, na een paar dagen stadsgedruis en zeelucht, in het vulkaanlandschap van Californië en Oregon terecht. We overnachten nu ook vooral in Airbnb’s in plaats van in hotels. Erg leuk! Onze vakantie eindigen we met twee steden: Portland en Seattle.

De route

Op de kaart ziet dat er ongeveer zo uit:

Routekaart USA 2018

Route USA Roadtrip 2018

En van dag tot dag wordt de planning dan ongeveer als volgt:

Dag 1: Amsterdam – New York – Las Vegas
Dag 2: Las Vegas (dagtrip Valley of Fire SP)
Dag 3: Las Vegas
Dag 4: Las Vegas – Grand Canyon
Dag 5: Grand Canyon – Monument Valley
Dag 6: Monument Valley – Page (Secret Canyon) – Springdale (Zion)
Dag 7: Zion National Park
Dag 8: Zion NP – Death Valley
Dag 9: Death Valley – Mammoth Lakes
Dag 10: Mammoth Lakes – Mariposa (via Mono Lake/Bodie/Tioga Pass)
Dag 11: Yosemite National Park
Dag 12: Yosemite NP – San Francisco
Dag 13: San Francisco
Dag 14: San Francisco
Dag 15: San Francisco – Cottonwood (via Napa Valley)
Dag 16: Lassen Volcanic National Park
Dag 17: Cottonwood – Klamath Falls (via Lava Beds National Monument)
Dag 18: Klamath Falls – Bend (via Crater Lake)
Dag 19: Bend – White Salmon (via o.a. Painted Hills)
Dag 20: White Salmon – Portland (via Columbia River Gorge)
Dag 21: Portland
Dag 22: Portland
Dag 23: Portland – Seattle (via Mt. St. Helen’s)
Dag 24: Seattle
Dag 25: Seattle
Dag 26: Seattle – avondvlucht richting Nederland
Dag 27: Aankomst in Nederland

Nog een maand (en een dag) aftellen… ZOVEEL ZIN IN!