Dag 6: Dark ’n Stormy

De dag begon rustig met pas om 9.30 ontbijt. Amelia bracht ons yoghurt, vers fruit en de allerlekkerste granola ever! Ze maakt hem zelf en heeft me beloofd het recept te mailen. Jippie! De yoghurt werd natuurlijk weer gevolgd door een “Full Irish”. Ik ben verbaasd over hoe goed dat eigenlijk elke keer smaakt en valt, eieren met spek en worstjes. Ditmaal ook weer compleet met white pudding. Ik had trouwens toch die ene keer black pudding moeten proeven, want nu krijgen we het steeds niet meer! Blijkbaar zijn de Ieren zelf toch ook niet zo gek op hun versie van bloedworst.

De eieren bij het ontbijt zijn afkomstig van een lokaal eierhandeltje wat eigendom is van een meisje van 12! Al op haar 9e is ze begonnen met het verkopen van eieren en ze verzorgt ondertussen al 3 jaar vol liefde haar kippen en winkeltje.

Na het ontbijt hebben we uitgebreid met Amelia gekletst. Wat een leuk mens! Amelia is zo iemand die je eigenlijk direct in je vriendenkring wilt opnemen, met wie de gesprekken vanzelf gaan en niet slechts uit beleefdheidspraatjes gaan. Zij en haar man Nick komen oorspronkelijk uit Londen. Wat een verschil met waar zij nu wonen!

Uiteindelijk zijn we dan toch op pad gegaan. Amelia had ons voorzien van allerhande tips en zo reden we naar het strand van Derrynane. Inmiddels had de wind behoorlijk stormachtige vormen aangenomen. En eigenlijk is dat best wel heel erg lekker, zo op het strand. Uitwaaien!

Bij het strand van Derrynane is een kleine begraafplaats met de resten van een klooster. De begraafplaats ligt bovenop een rots en kijkt uit over de zee. Prachtig! Hij is nog steeds in gebruik en Amelia vertelde ons dat bij begrafenissen de kist over het strand naar de begraafplaats wordt gedragen. Ze moeten dit zodanig timen dat het getij goed is, want met hoog water kun je er niet komen. Het lijkt me een indrukwekkend gezicht.

Na Derrynane zijn we verder gaan rijden via de Ring of Kerry en de Ring of Skellig. Aan de Ring of Skellig bezochten we ook nog een kleine chocoladefabriek. Helaas word er op zondag niet geproduceerd, maar we mochten wel van alles proeven. En natuurlijk gingen we niet met lege handen naar huis.

Ook nu reden we weer langs de prachtigste uitzichten. Helaas werd het weer echt steeds slechter en was het inmiddels naast stormachtig ook weer nat. Uitstappen en even rondwandelen werd het niet echt meer. En ook het zicht werd langzaam minder.

We hebben nog een bezoekje gebracht aan mijn favoriete strand: Rossbeigh Beach. Hoewel ik daar nog heel dapper het strand op liep, ben ik toch snel weer de auto in gesprongen. Hoog water, nauwelijks strand, veel regen en een keiharde wind. Geen succes, helaas.
Via de Ballaghisheen Pass zijn we teruggereden richting ons huisje. Deze pas is echt fantastisch mooi! Zelfs met keiharde regen en slecht zicht is het een adembenemende plek. We overwegen hem vandaag nog eens te rijden mits de lucht een beetje opklaart. Het is nu – 8.00uur – net een beetje opgehouden met regenen. De Ierse weergoden laten ons wel alle kanten van het Ierse weer ten volle ervaren…

Voor het avondeten doken we de lokale pub in: The Blind Piper. Gek genoeg is dit pas de eerste pub die we bezocht hebben! Ik had er baby back ribs, Remco ging voor de burger. Natuurlijk met een grote pint cider voor mij en een lekker biertje voor Remco. Het eten was er heel lekker en prima betaalbaar. Dennis Noskos zou de ribs veel te gaar hebben gevonden, maar ze waren wel prima van smaak 😉

Terug in onze cottage is natuurlijk het bad weer uitgebreid benut. Het heeft echt wel wat, een bad met een bank ernaast! Lekker kletsen, plannen maken voor de komende dagen, ik hou het er een stuk langer door vol in het warme water, meestal verveel ik me in bad echt al na 5 minuten. Toch verlang ik na 2 dagen badderen wel weer naar een douche. Hopelijk heeft de komende B&B een fijne. Vandaag verlaten we ons prachtige plekje dus alweer. Het doet wel een beetje pijn. Dit huisje was zo’n geweldige vondst en ik was toentertijd zo blij dat er plek was. Maanden heb ik er naar uitgekeken en nu is het voorbij…

Maar er ligt gelukkig nog veel meer moois voor ons! Zo staat er nog een logeerpartijtje boven een pub op de planning én volgt er nog een landhuis! We gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet!

Afgelegde afstand: toch nog 175 kilometer
Ontdekt: regenboogschapen!