Dag 5: Wijdse uitzichten op de Ring of Beara

Wat een lol hebben we gehad om de B&B van vannacht. Zo compleet over the top! En dan te bedenken dat wij zelfs de meest neutrale kamer hadden, de Lavender Room. Wij hadden gewoon witte muren (met kabeltruibehang, dat was serieus heel cool!), met alleen een paars baldakein boven ons bed met een glitter ornament en zilveren spiegels met cherubijntjes. We hadden ook in een kamer met gebloemd hemelbed kunnen slapen of in een kamer met een rond bed!

En dan de ontbijtzaal. Een serre vol kunstoffen pioenrozen en andere planten, witte planteklimrekken, krullerige witte stoeltjes en tafels, tafelrokken in dezelfde stof als de gordijnen en draperieën. Eén ding moet je ze nageven: alles was in stijl, tot in de details.

Het ontbijt was weer prima verzorgd. Croissantjes, scones met clotted cream, diverse yoghurtjes, ontbijtgranen en vers fruit stonden voor het opschepppen. In een warmhoudbak vonden we scrambled eggs, dikke plakken bacon en worstjes. De landlady rende overijverig met borden in het rond, bij je laatste hap werd het meteen weggenomen 😀

Na het ontbijt zijn we weer direct op pad gegaan. Het nadeel van vantevoren je slaapplaatsen vastleggen is dat je uiteindelijk wél daar ook moet eindigen. En ingelaste extra routes zijn dan wel een beetje een ding. Ik had echter bedacht dat ik echt per se de Ring of Beara wilde rijden. En dat had ik dus bedacht pas ná het boeken van alle overnachtingen. In theorie moest het overigens kunnen, dus we gingen het gewoon doen.

Eerst zijn we een stukje naar beneden gereden richting Kinsale. Ik was daar al eens geweest en kon me herinneren dat ik het er echt heel leuk vond. Eenmaal aangekomen herkende ik de felgekleurde huisjes direct weer. Zo tof! Ik vind het echt geniaal dat als je je huis hier knalblauw of knalroze wilt verven dat dat dan gewoon kan! En in Kinsale doen dus heel veel mensen dat. Overigens is het pas ergens in de jaren 50 ontstaan die felle kleurtjes. Daarvoor waren de huizen gewoon wit of van steen. Doordat er wedstrijden georganiseerd werden voor “the most tidy” town gingen mensen hun best doen hun stad of dorp mooier te maken en ontstonden de felgekleurde gebouwen. Ik word er wel blij van!

Na Kinsale zijn we langs de kust gaan rijden. Niet helemaal trouwen, want dat zou niet haalbaar zijn. Het lijkt me wel fantastisch om nog eens te doen, echt elk schiereilandje meepikken. Na Kinsale zijn we via kleine weggetjes naar de Drombeg Stone Circle geweest. Een soort Stonehenge, maar dan anders. Bijzondere plek. Via wat grotere wegen zijn we vervolgens naar Glencarriff gereden, alwaar de we Ring of Beara op zijn gereden. Wat een prachtige route. We hebben wat filmpjes gemaakt over de wegen waar we op reden, want ik kan echt niet beschrijven hoe het was. Ierland, je bent zó mooi!

We konden Beara niet helemaal tot het einde rijden. Aan het eind van het schiereiland zit nog een puntje en vanaf dat puntje kun je met een cable car naar een eilandje. Had ik supergraag gedaan! Maar ja, dat was nog een uur extra rijden (zonder bezoek aan het eilandje) en dan zouden we pas met donker ergens bij de B&B aankomen.

En wat zeur ik ook eigenlijk. Vandaag was sowieso al zo belachelijk mooi. Het weer werkte mee, met blauwe luchten met witte wolkjes en zon. We hebben de meest prachtige wijdse uitzichten gezien, afgewisseld met smalle paadjes door bergen en gekleurde dorpjes. Echt fantastisch mooi!

Onderweg hebben we een quiche gekocht en hele lekkere vlierbessenappelsap, later aangevuld met nog wat wraps en zalm en ander beleg. Dit hebben we meegenomen naar onze B&B zodat we daar niet meer weg hoefden voor avondeten.

Want onze B&B heeft een bad! En niet zomaar een bad. De badkamer is huge, met daar midenin een enorm vrijstaand bad op pootjes. Voor het bad staat een oude ‘stove’ waarin je een vuurtje kunt stoken. Naast het bad een comfortabele bank. Wat. Een. Plek.

Het geheel bevindt zich in een hele oude cottage, waar stukken aangebouwd zijn. Onze slaapkamer is boven, ook in de oude cottage. Vanuit een raampje, wat oorspronkelijk dus buiten was, kijk je nu naar beneden het woonkamertje in. En daar weer aan vast is het huis gebouwd van de mensen van wie we dit huisje huren.Het huisje ligt direct aan de Ring of Kerry en heeft ook nog eens een fenomenaal uitzicht.

We blijven hier 2 nachten, zodat we ook eens wat uit kunnen slapen en een dagje wat kunnen hangen als we dat willen.
Iemand vroeg me van de week al of we niet gek worden van steeds in- en uitpakken en weer weggaan. Dat is absoluut niet het geval. Als onze spullen hebben vaste plekken in de bagage en alle kleding zit in packing cubes. De koffer blijft dus heel netjes, vuile was heeft een aparte zak en verder zit ook alles elke keer in dezelfde tas of koffer. Inpakken is in een mum van tijd gepiept en elke keer ergens anders slapen is juist superleuk!

Gisteravond hebben we beiden heerlijk genoten van het bad. Muziekje erbij, knapperend vuurtje. En nu is het wachten op de Landlady die ons straks ons ontbijtje komt brengen.

Vandaag willen we verder de Ring of Kerry rijden en wat zijpaadjes verkennen. Tis wel even afwachten wat het weer doet, want het is alweer behoorlijk onstuimig. Veel wind, grijze wolken, ik ben bang dat het niet droog gaat blijven. De stroom viel net zelfs al even uit, zo hard waait het 😀

Best kans dat we belissen dat we vandaag wat minder gaan doen en in plaats daarvan lekker met een boekje op de bank gaan zitten dus. Kan allemaal, tis vakantie!

Afgelegde afstand: bijna 300 kilometer. Eigenlijk iets teveel van het goeie, maar het zo enorm waard!
Ontdekt: Koeien winnen keihard van je in een stare down contest.