Dag 1: Eindelijk op reis! (Dublin)

DublinEin-de-lijk, na alle maanden voorpret daadwerkelijk op reis naar Ierland, naar Dublin waar onze reis start. Ruim op tijd vertrokken we van huis, we hadden zelfs een trammetje eerder! Helaas bleken ALLE ov-chipkaarten leeg. Dan maar zwart reizen richting station en daar alles weer opladen. Keurig op tijd arriveerden we op het perron voor de IC Direct. Die zelf ook keurig op tijd was, maar wegens een seinstoring wél over het gewone spoor moest. Hierdoor kwamen we 25 minuten later dan gepland op Schiphol. Op zich nog steeds ruim op tijd, ware het niet dat Ryanair slechts twee balies open had en daar de allerallerallersloomste personeelsleden had zitten. Met nog 9 minuten voor het sluiten van de gate (!) konden we richting security en paspoortcontrole. En richting dat hele eind lopen naar Gate H. Het afvoerputje van Schiphol waar de cheapskate vliegtuigen vertrekken. Tja, dubbeltje, eerste rang enzo….

Uiteindelijk waren we bij lange na niet de laatste en moest er van sommige mensen zelfs nog bagage uit het vliegtuig gehaald worden. Dit leverde nog enkele bange momenten op toen we onze knalroze koffer ineens weer uit de buik van het vliegtuig zagen komen. Gelukkig vertrok hij even later ook weer terug het vliegtuig in, ik zag onszelf al al van alles moeten regelen. ZO GEEN ZIN IN!!

De rest van de reis verliep gelukkig voorspoedig en aangekomen in Dublin haalden we ons reisgezelschap voor de komende 17 dagen op: een beige Skoda Fabia. Prima wagentje. Alleen die pook he Remco 😉 Remco heeft ongeveer zes keer geprobeerd met de deur te schakelen en ik ben inmiddels benoemd tot hoofd handrem, want ook die routine is ineens toch anders met alles aan de verkeerde kant.

Maar goed, ik mag eigenlijk niks zeggen zolang ik niet zelf achter dat stuur gekropen ben. Remco heeft ons maar mooi veilig Dublin in gereden. Met een tussenstopje bij een winkelcentrum, waar we wat noodzakelijke aankopen hebben gedaan én een datasimmetje hebben gescoord. Voor 10 euro 7,5GB internet. Goeie deal! We hebben een Mi-Fi te leen, dus zijn vanaf nu voorzien van onze eigen wifi.

Eindelijk om een uur of drie rolden we dan eindelijk ons hotel in. Prima plekje, ruime kamer, prachtig trappenhuis. Jammer dat er geen lift is, de beenspieren zijn ook weer getraind.

Dublin

Na even relaxen en afkoelen (het was vandaag snikheet!) zijn we Dublin in gewandeld. Gewoon lekker zoals we het het liefst doen: doelloos door alle straatjes slenteren. Geen toeristische stekjes, maar heerlijk hoekje na hoekje en om je heen kijken. En oh, wat heb ik me vergist in Dublin. Het is echt wel heel erg leuk! Ik vond het de vorige keer een beetje mwah, maar we hebben zoveel leuke restaurantjes, winkeltjes en koffietentjes gezien! Toch nog maar eens een weekendtripje boeken.

Ze zijn hier blijkbaar ook gek op Mexicaans, wat wij geheel niet vervelend vinden. We hebben ons voor 21 euro tegoed gedaan aan heerlijke taco’s bij Boojum. Geen sfeervol tentje, geen sfeervol straatje, maar lekker!!!

En nu is het pas 21.00uur en liggen we te luieren op de hotelkamer. Morgen gaan we echt op pad, dan wachten ons de Wicklow Mountains. Ik heb zoveel zin om Remco te laten zien hoe ontzettend mooi Ierland is. En om er zelf nog heel veel meer dan de vorige keer van te zien.

Vooralsnog ben ik zó blij terug te zijn! De mensen zijn zo lief, zelfs hier in Dublin al. Er ligt zoveel moois voor ons. Al die verschillende B&B’s, al die mooie landschappen…

Slaapplaats: Albany House, Dublin
Afgelegde afstand: 748km met het vliegtuig, 15km met de auto

Ontdekt? De stoplichten in Dublin klinken alsof er een invader op je schiet als ze op groen springen.
En, Dublin is veel leuker dan ik dacht!